PROIECTE TEMATICE grupa mijlocie

1.Proiect tematic: ”Hora legumelor”

Perioada de desfasurare: 25.10.2010-29.10.2010

 

Intrebarile ce mi le-au pus zilnic copilasii de la grupa mijlocie, : “De ce trebuie sa mancam legumele?” si “La ce ne folosesc ele?” m-au facut sa iau decizia abordarii unui proiect tematic legat de legumele si importanta lor pentru sanatatea copiilor, mai ales dat fiind faptul ca unii dintre ei, nu doresc sa le consume.Cunoasterea denumirilor fiecarei legume si explorarea lor directa este foarte importanta pentru ei la aceasta varsta, cand curiozitatea este din ce in ce mai mare.

 

2. Proiect tematic: “Au fost si sunt in jurul nostru”

Perioada de desfasurare: 10.01.2011- 21.01.2011

 

Pe perioada acestui proiect tematic, urmaresc dezvoltarea capacitatii de cunoastere si intelegere a mediului inconjuratorn imbogatirea cunostintelor copiilor si a vocabularului cu cuvinte noi, privind denumirile, rasele, hrana animalelor si stimularea curiozitatii pentru investigarea acestora.

 

3. Proiect tematic: “Magia Primaverii”

Perioada de desfasurare: 14.03.2011- 01.04.2011

A iubi inseamna.... “Primavara”. Este foarte importanta dezvoltarea capacitatii de cunoastere si intelegere a unor fenomene specifice anotimpului primavara si urmaresc dezvoltarea dragostei pentru frumos, pentru mediul inconjurator mai ales cand acest anotimp minunat ne ofera  “magia” sarbatorilor ei prin ciripitul pasarelelor, fructele si legumele oferite si “invierea” la viata prin “explozia” de flori colorate si parfumate.

 

4. Proiect tematic:” Hai la drum!”

Perioada de desfasurare: 16.05.2011-20.05.2011

 

La aceasta varsta, prescolarii de iwc top gun replica grupa mijlocie sunt deja capabili sa inteleaga si sa cunoasca anumite semne si reguli de circulatie, si nu numai atat, este strict necesara invatarea lor. De aceea m-am gandit sa elaborez un proiect tematic cu privire la regulile de circulatie pe drumurile publice si nu numai.In cadrul acestui proiect voi avea de urmarit insusirea si intelegerea principalelor reguli de circulatie rutiera, precum si cunoasterea modalitatilor de traversare corecta a soselei doar prin locurile permise. De asemenea voi “culege” de la cei mici si curiozitatile legate de circulatia rutiera, explicandu-le clar ce anume au de facut in anumite situatii respectand semnele de circulatie  invatate

potrivit varstei lor.

 

5. Proiect tematic:” E ziua ta copile drag”!

Perioada de desfasurare: 30.05.2011-03.06.2011

longines replica watches

Copiii sunt cei mai importanti pe lumea aceasta, iar dragostea pentru ei si dintre ei trebuie in orice moment dezvoltata. Scopul acestui proiect tematic este pentru a dezvolta iubirea si intelegerea fata de aproapele nostru si colaborarea stransa intre copii. Ei trebuie sa inteleaga ca toti copiii sunt egali indiferent de nationalitatea lor.

« inapoi